Frityrstekte Skalldyr med Gresk Saus

frityrstekte skalldyr med gresk saus_page

Frityrstekte blåskjell, reker, krepsehaler og andre skalldyr egner seg godt som forrett. En blanding av forskjellige skalldyr og kokt fisk i biter, gir mange muligheter.

Skalldyr og fisk dyppes i frityrrøre eller paneres i egg og rasp før de stekes i olje.

Tilbehør til fritert fisk og skalldyr er majones eller remulade, mykt smør smakt til med sitronsaft, salt og hvit pepper eller Gresk saus.

Frityrrøre til fisk og skalldyr:
125 g hvetemel (ca. 2 dl)
2 egg
1/2 ts salt
2 dl øl
2 ss smelter smør

Rør mel, eggeplommer, salt og øl til en jevn røre. Tilsett smeltet smør. Visp eggehvitene helt stive og vend dem inn i røren.

Gresk saus:
1 tynn skive loff uten skorpe
4 fedd hvitløk
2 eggeplommer
30 g mandler
2 ss sitronsaft
1 1/4 dl olje
1 ss finhakket persille
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Legg oppsmuldret loff i bløt i litt vann. Kryst loffen og ha den i hurtigmikser med renset hvitløk, eggeplommer, mandlene og sitronsaften. Kjør mikseren til massen er jevn. Tilsett oljen gjennom hullet i lokket mens mikseren går. Kjør på middels hastighet til sausen får konsistens som majones. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.

Advertisements