Frøkake

324_Seed Cake_thumb[4]
Jenta som driver picturebritain.com skriver: Når Miss Betty Barker holdt sitt eksklusive teselskap serverer hun frø-kake som er så bra at selv den overlegne Mrs. Jamieson (som insisterer på at den minner henne om parfymert såpe) nedverdiger seg yil å ta del i selskapet.
 
“Mrs. Jamieson var vennlig overbærende når det gjaldt Miss Barkers mangel på kunnskap om overklassens skikker, så får ikke å såre hennes følelser spiste hun tre store skiver av frø-kaken, med et rolig, sindig uttrykk i ansikt, ikke ulikt en ku.”

Kanskje du også vil finne frø-kake å være en appetittvekkende godbit passe for et skikkelig teselskap (jeg stoler på at du ikke vil likne en ku mens deltar). Denne oppskriften kommer fra den mest berømte forfatteren av kokebøker i britisk historie, selveste Mrs. Beeton. Den ble publisert i hennes bok fra 1861 “Book of Household Management”.

Ingredienser:
455 g smør
6 egg
340 g siktet sukker
malt muskatblomme og revet muskat etter smak
455 g mel
20 g karve
1 vinglass brandy

Fremgangsmåte:
Rør smør til en krem; rør i mel; tilsett sukker, muskatblomme, muskat, og karve, og bland disse ingrediensene godt sammen. Visp eggene, rør i konjakk, og rør i deigen i 10 minutter. Ha den inn i en kakeform foret med smurte bakepapir, og stek den 1 1 / 2 til 2 timer. Denne kaken ville være like fin laget med rosiner, og med karve utelatt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s