Frokostrundstykker

En bakeoppskrift funnet på dansukker.no
Frokostrundstykker

Ingredienser
5 dl vann
2 ss potetmel
50 g gjær
1 dl havrekli
3 ss mørk sirup
1 ts salt
ca. 1 liter hvetemel
potetmel

Blir 20 stykker

Fremgangsmåte

[1] Bland vann og potetmel i en kjele, og kok opp. Sett det til siden for å avkjøles til 37° C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell på den avkjølte deigvæsken. Rør til gjæren er oppløst.

[2] Tilsett havrekli, sirup og salt. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La den heve under bakeklede i 30 minutter.

[3] Legg deigen på melet arbeidsflate, og arbeid den smidig. Form deigen til en rull som deles i 20 like store skiver. Dypp den ene siden av skiverne i potetmel, og legg dem på stekeplate med bakepapir. Melsiden skal være opp.

[4] La deigen heve i 30 minutter. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225° C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist uten bakeklede.

Advertisements