Fudge med Lønnesirup og Nøtter

En søtsakoppskrift funnet i “Condenced Milk
and its use in Good Cookery” utgitt av
Borden’s Condenced Milk Company i 1927

Fudge med Lønnesirup og Nøtter

Fudge er en type konfektlignende søtsaker som er laget ved å blande sukker, smør og melk, oppvarmet til fondant stadiet ved 116° C, og deretter piskes blandingen mens den avkjøles slik at den får en jevn, kremaktig konsistens. Frukt, nøtter, sjokolade, karamell, og andre smaker er noen ganger tilsatt enten inne eller på toppen. Fudge blir ofte kjøpt som en gave fra en gavebutikk i turistområder, tivolier og lignende steder.

Ingredienser
1,2 dl kondensert melk
1,2 dl vann
2,4 dl sukker
1,75 dl lønnesirup
1 ss smør
1,75 cl pecan nøtter hakket i små biter

Fremgangsmåte

Bland kondensert melk, vann, sukker og lønnesirup. Ha blandingen i en tykkbunnet kjele og varm gradvis opp til kokepunkt, rør til sukkeret er oppløst. Kok videre og rør regelmessig til blandingen danner myke små baller (116° C) når den testes i kaldt vann. Fjern kjelen fra platen, tilsett smør, men ikke rør det inn. Når blandingen er lunken, pisk til blandingen er kremaktig og tilsett nøttebitene. Spred fudgeblandingen i en lett smurt firkantet form med rette kanter. Når fudgen er hard  kutter du den i firkanter.