Fylt Kalvekjøtt på Grillen

En saftig grilloppskrift funnet i “Okse- og Kalvekjøtt”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1978
Fylt Kalvekjøtt på Grillen

Kalvekjøtt er så vanskelig å få tak i i vanlige dagligvarebutikker i
Norge at jeg har begynt å lure på om storfeet her er født
fullt utvokst.  Hvis du alikevel skulle greie å få tak i det
burde virkelig prøve denne oppskriften

Ted
😉

4 porsjoner
Tilberedningstid: 10-15 min.
Marinering: 1-2 timer
Steketid: 20-30 min.

Ingredienser
4 tykke skiver kalvekjøtt (filet, kotelett
uten ben eller annet renskåret kjøtt)
Marinade, etter smak
2 skiver loff
1 ss fløte
1 fedd hvitløk
1 egg
1 bunt persille
1 ss finklippet gressløk, salt og pepper

Fremgangsmåte

[1] Skjær et dypt snitt i kjøttet nesten helt igjennom, så det dannes en dyp «lomme». Legg kjøttet i en bolle og hell marinade over. Snu kjøttstykkene flere ganger.

[2] Rør sammen loff (uten skorpe), fløte, knust hvitløk, pisket egg, finklippet grønt og krydder. Tørk av kjøttet med papirhåndkle og fordel fyllet i lommene. Bruk grillnåler eller kraftige tannpirkere til å lukke åpningen med.

[3] Pensle grillristen med litt olje og legg kjøttet på. Sett risten 15-20 cm fra glørne, og grill kjøttet 10-15 min. på hver side. Pensle med marinade under stekingen.