Fylt Krabbe

En klassisk skalldyroppskrift funnet i “Festmat” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Fylt Krabbe

6 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 45 min.
Koketid: 15-20 min.
Kan ikke fryses

Ingredienser
6 levende krabber
salt, frisk dill
salatblad
1/2 kg kokt frisk asparges
eller 1 boks aspargestopper
1 – 2 sitroner

Fremgangsmåte

[1] Børst og skyll krabbene godt. Legg dem i kokende vann, med 6 ss salt og 1/2 bunt dill pr. 4-5 l vann. Kok som angitt,  i flere omganger om nødvendig, og la krabbene avkjøles i kokevannet.

[2] Fjern halen, brekk ut bukskjoldet og ta ut paven (mavesekken). Pirk forsiktig ut alt kjøttet fra ryggskjoldet, bena og kroppen. Knekk klørne lett med en hammer.

[3] Skyll skallene godt og jevn dem i innerkanten. Bland krabbekjøtt med aspargesbiter og strimlet salat og legg blandingen tilbake i skallene. Pynt hver porsjon med sitronbåter 0g frisk dill.

Serveres med varm pariserloff og en tørr hvitvin til. Rør ut majones med litt aspargeskraft, smak til med sitronsaft, salt, pepper og finklippet dill, og server denne sausen ved siden av. Krabbene kan kokes dagen før 0g stå kaldt og tildekket i kokevannet.