Fylt Paprika

Fylt Paprika

Ingredienser
4 paprika, rød eller grønn
2 ss margarin
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk
200 g kjøttdeig
1 dl ris
2 ss tomatpure
2 dl kraft
1/2 ts basilikum
1 ss soyasaus
4 ss revet ost
1 dl kraft

Fremgangsmåte

[1] Velg stor paprika. Skjær paprikaene i to på langs. Fjern frø og stilk.

[2] Lag kjøttfyllet: Surr hakket løk, finknust hvitløk og kjøttdeig i kjele. Tilsett ris, tomatpuré, kraft og basilikum. Legg lokk på og la alt småkoke i 20 minutter til risen er knapt mør. Smak til med soyasaus og eventuelt salt.

[3] Fordel kjøttfyllet i paprikahalvdelene. Plasser dem i en ildfast form. Dryss revet ost over. Slå kraft i formen, og hvis det er fyll til overs, legges det i kraften rundt.

[4] Bakes i ovn ved 200° C i ca. 25 minutter, eller til paprikaen er myk og osten gyllen. Serveres som smårett med brød til.