Fylte Sjokoladesnitter

En konfektkakeoppskrift funnet i “Sjokolade” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1984

Fylte Sjokoladesnitter

Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Steketid: 15 minutter
Ovnstemperatur: 200° C
Midterste rille i ovnen
Kakebunnen kan fryses

Ingredienser
3 egg
3 ss vann
150 g sukker (1 2/3 dl)
2 ts vaniljesukker
60 g potetmel ( 3/4 dl)
1 ts bakepulver
40 g kakao (6-7 ss)
Smørkrem:
3 dl fløte, 10%
4 eggeplommer
90 g sukker (1 dl)
2 ts poter- eller maisennamel
150 g usaltet smør
vaniljesukker etter smak
Fyll og pynt:
1 boks ananasbiter
1 lite glass cockrailbær
100 g ristede mandelspon
noen pistasjnøtter
Glasur:
175 g melis (3 dl)
30 g kakao (5 ss)
30 g kokosfett, ev. litt vann

Fremgangsmåte

[1] Skill eggene. Visp eggehviter og vann helt stive og visp så inn sukker og vaniljesukker. Visp eggeplommene lett sammen og tilsett dem og de tørre ingrediensene som på forhånd er blandet og siktet.

[2] Kle en bakeplate med bakepapir og fordel deigen utover den. Stek kakebunnen som angitt. Hvelv kakebunnen og trekk forsiktig av papiret.

[3] Bland fløte, eggeplommer, sukker og potet- eller maisennamel i en kasserolle og la blandingen tykne over svak varme mens det vispes hele tiden. Avkjøl kremen. Rør smøret hvitt og arbeid det inn i kremen, litt av gangen, mens det røres kraftig. Smak kremen til med vaniljesukker.

[4] La ananasbiter og cocktailbær renne godt av seg. Skjær kakebunnen i fire like brede remser og legg dem sammen med smørkrem, ananasbiter og cocktailbær.

[5] Rør sammen en glasur av smeltet, lett avkjølt kokosfett, melis, kakao og ev. litt varmt. vann. Fordel glasuren på kakens overflate og dryss med hakkede “grønne” mandler. Trykk ristede mandelspon langs sidene av kaken. Skjær kaken i 3-4 cm brede snitter og server dem godt avkjølt.