Fyrstekake

060_fyrstekake_thumb[3]
Ingredienser

deig:
165 g smør
125 g sukker
2 eggeplommer
2 ss kremfløte
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
Almond Base:
300 g mandler
250 g sukker pulver
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
5 eggehviter
Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte 
Deig:
Bland smør og sukker godt. Bland inn eggeplommer og kremfløte, og tilsett siktet mel og bakepulver.

Smør en kakeform, ca. 24-26 cm i diameter. Fjern ¼ av deigen, og trykk resten ned i formen så det dekker bunnen og 3 cm opp kantene.

Spre litt mel over den ubrukte deigen, pakk den i plast og avkjøl.

Almond Base: 
Mal de uskrelte mandlene. Pisk eggehvitene stive. Bland i mandler, melis, vaniljesukker og bakepulver. Spre fyllet på toppen av deigen.

Rull ut resten av deigen. Skjære den i smale, strimler med en kakerille. Plasser strimlene i et kvadratisk mønster på toppen av kaken. Legg en deig stripe rundt kanten.

Pensle deigen med eggehvite, eller ett pisket egg tilsatt vann.

Stek kaken på nederste hylle på 175 C grader ca 45-50 minutter.

La kaken hvile i 5 minutter før du fjerner kakeformringen. La den hvile ytterligere 15-20 minutter før nøye å plassere den på en rist.TIPS: Du kan også bruke pepperkaker former for å lage morsomme og spennende figurer og plassere dem på toppen av kaken.

Oppskrift av: Ingrid Espelid Hovig

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s