Gaeran Til Su Tu – Koreansk Eggetoast

Korean egg toast (gaeran to su tu)_sbs-com-au_page_thumb[2]_thumb

Eggetoast selges fra små gatekjøkken i Korea til folk som har dårlig tid. Koreanere spiser vanligvis en varm frokost med ris, suppe, kimchi og forskjellige småretter. Disse pannestekt  ristede eggesmørbrødene er en blanding av asiatiske smaker og vestlig påvirkning. Tilsetningen av kål gir en fin crunch til den myke eggeomeletten.

Ingredienser
2 ss smør
2 ss olivenolje
4 skiver loff (eller grovt brød)
3 egg, pisket
1 ss finhakket gulrot
1 ss finhakket løk
1/2 dl finkuttede skiver grønn kål
En klype salt
En klype nymalt sort pepper
2 tynne skiver skinke
2 store, firkantede skiver velsmakende ost
1 ss tomatketchup
2 ts majones, valgfritt
½ ts demerara sukker, valgfritt

Fremgangsmåte

[1] Plasser en stor, non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett 1 ss smør og 2 ts olje, pass på at smøret ikke brenner seg. Legg i 2 skiver brød og stek forsiktig begge sider til de er gyllen. Fjern fra varmen og gjenta med de resterende brødskivene, 1 ss smør og 2 ts olje. Sett skivene til side. Tørk fettet vekk fra stekepanne.

[2] Kombiner egg med gulrot, løk, 1 ss kål, salt og pepper i en bolle. Plasser den samme stekepanne over middels varme igjen og tilsett en spiseskje olje. Hell eggeblandingen i pannen og spre blandingen ut i en rund form. Skru varmen lavt ned og stek blandingen forsiktig i 2 minutter til den er nesten ferdigstekt. Bruk en treskje for å forme en lang rektangulær omelett. Vend omelett over og stek i 1 minutt eller til den akkurat har stivnet helt. Sett til side å la omeletten avkjøles, deretter kutter du den i to for å lage 2 store firkantede biter, omtrent på samme størrelse som brødskivene.

[3] Plasser 2 skiver ristet brød i den samme oppvarmet pannen. Over lav varme, legg en skive ost på hver brødskive, så en skive skinke, så en porsjon omelett, 1 ss kål, 2 ts tomatketchup, 1 ts majones, ¼ ts sukker. Til slutt legger du med de resterende brødskivene på toppen og snur de to sandwichen forsiktig for  å varme opp den andre siden. (Å fylle sandwichene på svak varme bør ta ca 1 minutt.) Fjern de stekte  eggesmørbrødene fra pannen og kutt de i to diagonalt.

Merk: På gatene i Seoul selger gateselgere disse råstekte eggetoastene innpakket i folie. Grovt brød kan brukes for en sunnere fettfattigere versjon.