Galletas de Boda / Meksikansk Bryllupskaker

galletas de boda_page_thumb[2]

Blir ca 36 kaker

Ingredienser
1 dl smør
2,7 dl fint sukker
1 dl hvetemel
3 dl kopper pekannøtter, finhakket
1 ts vaniljesukker
en klype salt
rød konditorfarge (valgfritt)
grønn konditorfarge (valgfritt)

Forberedelser

[1] Rør smør og 2 ss sukker til du har en lys luftig blanding. Sikt i mel og bland. Tilsett pekannøtter, vanilje ekstrakt og salt. Bland til alt er godt blandet.

[2] Nå kan deigen deles i tre like deler. Farge en porsjon rød og en annen porsjon grønn. Bruke bare 2-3 dråper av hver farge.

[3] Rull deigen i 2,5 cm kuler. Plasser på en lett oljet stekeplate . Bak i en moderat ovn (175° C) i 15 minutter. Fjern fra ovnen, og rull i resten av sukkeret. Avkjøles på rist.

NB: Hvis kakene ikke er farget, er de bryllupskaker. Den hvite fargen  representerer brudens renhet. De grønne, hvite og røde kakene representerer fargene i det meksikanske flagget.

Advertisements