Galliske Trøfler

gaelic truffles_page_thumb[2]

Disse trøflene kan lages med skotsk eller irsk whisky. Rull dem i hakkede valnøtter, melis, kakao, revet sjokolade eller sjokolade strøssel. Hjemmelagde trøfler er en ideell gave spesielt når de pakkes i en pen eske eller boks.

Blir ca 30

Ingredienser
1,5 dl kremfløte
225 g semi-søt sjokolade, brutt i små biter
3 ss whisky
1,8 dl melis
1 ts pulverkaffe, oppløst i 1 ss varmt vann og avkjøles
sjokoladestrøssel eller 1,5 dl finhakket valnøtter

Fremgangsmåte

[1] Skyll en kjele med kaldt vann. Hell i fløte og bring til kokepunktet over middels varme. Fjern fra varmen og tilsett sjokolade. Rør i blandingen hele tiden til sjokoladen smelter og det ikke er noen klumper igjen. La blandingen avkjøles til romtemperatur, deretter rører du i whiskyen. Sikt i melis og tilsett den oppløste kaffen. Pisk til godt blandet og avkjøl til pastaen er fast nok til å rulles i små baller.

[2] Plasser hakkede valnøtter på en tør stekeplate. Ved hjelp av to gafler, rulle halvparten av sjokoladekulene ii valnøttene til de er helt dekket. Ikke rull kulene med hendene. Rull tresten av kulene i sjokoladestrøssel på samme måte. Plasser trøfflene i små papirformer.

Disse trøfler vil holde opp til 2 dager i kjøleskapet.