Gammeldags Eplepai

En gammeldags oppskrift på eplepai funnet på frukt.no
Gammeldags Eplepai

Deilig varm eplepai. Med ferdige butterdeigplater kan det ikke bli enklere å lage en deilig eplepai av “bestemor”-sorten.

Ingredienser
2 plate butterdeig
6 stk syrlige eple
3 ss sukker
2 ss rosiner
1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

[1] La butterdeigplatene tine 15 minutter.

[2] Mens butterdeigen tiner, skreller du eplene. Skjær dem i tynne båter. Skjær bort kjernehuset fra hver båt.

[3] Legg eplebåtene etter hverandre i en firkantet form (ca. 18 x 18 cm), som ikke trenger å smøres.Strø på sukker, rosiner og kanel.

[4] Legg deigplatene litt innpå hverandre. Kjevl dem litt akkurat på skjøten, slik at platene fester seg til hverandre.

[5] Sett ovnen på 175 grader C.

[6] Legg deiglokket over eplene. La det hvile i 15 minutter, ellers kan lokket krympe i ovnen. Prikk godt med en gaffel.

[7] Stekes på andre rille nedenfra i ca. 30 minutter.

[8] Server paien med krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

Advertisements