Gammeldags Kjøttsuppe

En klassisk middagssuppe oppskrift funnet på mytaste.no
Gammeldags Kjøttsuppe

Godt brød og gammeldags suppe er oppskriften på
en smakfull middagsstund.

Ingredienser
2,5 dl helgryn bygg
5 dl vann til bløtlegning
600 g fårikålkjøtt
1 liter vann
1 stor løk
1 ts grovmalt pepper
200 g fennikel
1 buljongterning
salt
pepper
hvitløk
400 g gulrot
400 g potet, lettkokt type
200 g kinakål

Fremgangsmåte

[1] Byggryn legges i vann. La de gjerne ligge natta over. Siles av før koking.

[2] Løk og fennikel skjæres i terninger. Kokes sammen med lammekjøtt, vann og pepper. Kok opp og la det koke videre på svak varme i ca. 20 minutter.

[3] Smak til med en buljongterning, salt og pepper. Hvitløk kan også brukes.

[4] Ta opp kjøttet. Skjær det i terninger. Kjøtt og bein has tilbake i kjelen, og alt kokes videre i 45 minutter.

[5] Gulrot og potet skrelles og skjæres i terninger. La det kokes mens du strimler kinakålen. Ha i kinakålen og kok noen minutter til.

4 porsjoner