Gammeldags Sitronfromasj

En klassisk dessertoppskrift funnet på frukt.no
Gammeldags Sitronfromasj

Sitronfromasj er en god, gammeldags dessert som fortjener å løftes frem igjen. Enkel å lage og så smaker den himmelsk.

4 porsjoner

Ingredienser
4 gelatinplater
½ dl vann
3 dl kremfløte
1 dl sukker
3 egg
Revet skall og saft av 1½ stk

Fremgangsmåte

[1] Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut og løs gelatinen opp i litt kokende vann.

[2] Pisk kremen halvstiv. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett finrevet sitronskall i eggedosisen.

[3] Hell gelatinen i en tykk stråle i eggedosisen under omrøring. Vend inn pisket krem og sitronsaft. Smak til om fromasjen er passe søt.

[4] Fyll fromasj i porsjonsglass eller i en glassbolle. Dekk med plast og sett kaldt i minst et par timer eller natten over.

[5] Server fromasjen med strimler av sitronskall eller lime.