Gammeldagse Myke Karameller

010_macintosh_toffee_thumb[3]
Chef Dees bemerker:
Dette er de beste fløtekaramellene jeg noensinne har smakt. Det er et populært element på Bondens Julemarked her og med bare fire ingredienser det er lett å lage. Jeg foretrekker å redusere koketiden litt for å få en mykere toffee.

Ingredienser:
Rekker til: 24
0,6 dl / 1/4 cup smør
1 (3 dl / 11 oz.) boks kondensert melk
0,6 dl  / 1/4 cup sirup
3 dl / 1 1/4 cup urafinert rørsukker (demerara), pakket tett

Fremgangsmåte:
1_thumb[7]
Smør en 20 cm kakeform.
2_thumb[2] 
Myk opp  smøret i en stor kjele.
3_thumb[2]
Rør inn resten av ingrediensene.
4_thumb[2]
Under omrøring, kok opp over middels høy varme.
5_thumb[2]
Termometer skal nå 125 grader C. Dvs; en dråpe sluppet i kald vann skal forme en hard ball.
6_thumb[2]
Rør hele tiden, massen fester seg lett til kjelen.
7_thumb[2]
Hell massen raskt i kakeformen og la den avkjøle.

Tips: Du kan lage en mykere karamellen ved å redusere koketiden litt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s