Gammeldagse Svinekoteletter med Epler og Salvie

Old-school pork chops with apples and sage_page_thumb[2]

Ingredienser
4 x 250 g svinekoteletter, helst fra frittgående gris
sjøsalt
nykvernet sort pepper
oliven olje
2 gode spiseepler, skrelte, med kjernehuset fjernet
og hvert eple skåret i 8 båter
En klatt smør
1 håndfull friske salvieblader
100 g god sterk ost som
Stilton eller Taleggio (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 200 C. Legg svinekotelettene ut på et bord og med en skarp kniv, skjær 2 cm dype kutt i hele fettranden. Du kan be slakteren til å gjøre dette for deg hvis du vil. Dette vill frigi fett og gjøre svoren sprø. Dryss kotelettene med salt og pepper.

[2] Hell litt olivenolje i en varm panne. Plasser kotelettene forsiktig i pannen og stek dem i 2 til 3 minutter på hver side til de er gyllenbrune. Hvis nødvendig, ta og spre delene av den kuttede fettranden fra hverandre slik at de ikke blir hengende sammen.

[4] Når kotelettene er nesten ferdig, løfte dem ut av pannen og legg dem på et oljet ovnsbrett. Legg eplebåtene og en klatt med smør i pannen og stek til de er lett gylne. Legg fire eplebåter på toppen av hver svinekotelett. dypp salvie bladene i litt olivenolje og legg et par på hver eplestabel. Hvis du vil kan du toppe det hele med en bit av Stilton eller Taleggio. Sett ovnsbrettet inn i ovnen i 4 til 6 minutter til alt er gyllent og smeltet.

Advertisements