Garbanzoboller

garbabzoboller_page

Garbanzo er det spanske ordet for kikerter, som er hverdagsmat over store deler av verden. Her i Norge er disse kikertbollene perfekte som et eksotisk innslag i piknik-kurven.

Tilberedning: Lett
Pris: Rimelig
Tilberedningstid: 50 min, hvorav 20-30 min for at bollene skal tørke

Dette trenger du til 4-6 porsjoner:
6 dl kalde kokte kikerter, evt. fra boks
1 løk
2 ss strøkavring
4 hvitløksbåter
1 1/2 ts urtesalt eller salt
1 dl persille
frisk timian eller oregano
4-6 ss vann eller husholdningsfløte
0 2-4 ss olivenolje

Serveringsforslag:

Serveres med kokt ris, grønne og svarte olivener, tomatsalat og nystekt brød.

Slik gjør du:

[1] La kikertene renne godt av seg og legg dem i en kjøkkenmaskin. Skrell løken, del den i mindre biter og legg løkbitene i kiøkkenmaskinen. Kjør alt i ca 10 sekunder og tilsett strøkavring.

[2] Skrell hvitløksbåtene og press dem over kikertene. Tilsett urtesalt og friskt kryddergrønt og kjør blandingen til en smidig farse. Tilsett litt vann mot slutten, slik at farsen kan formes.

[4] Del opp farsen i 36 biter og form hver bit til en rund bolle. Legg bollene på en fjøl og la dem tørke i 20-30 minutter.

[5] Varm olivenoljen i en stekepanne. Legg i kikertbollene og steík dem til de er lett brune. Server dem varme eller kalde.

Anbefalt drikke:

Øl, mineralvann eller iskald tomatjuice med sitron

Tips:

Du kan også servere arbanzobollene kalde i pitabrød med strimlet issalat, tomatbåter, agurkskiver og grønne olivener.