Gaufres Bruxelloises – Brüsselvafler

En Belgisk spesialitet funnet i “Spesialiteter fra 30 Land”
av Annette Wolter utgitt av Norsk Kunstforlag i 1977

Gaufres Bruxelloises – Brüsselvafler

Tid: ca. 50 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du
1 1/4 dl melk
10 g gjær
300 g mel
1/2 sitron
60 g smør
50 g sukker
2 egg
1/4 kryddermål salt
4 ss fløt
smør til å pensle vaffeljernet
melis

Slik gjør du

[1] Lunk melken, og dryss i gjæren. La den stå ca. 2 minutter før du rører om og rører inn melet. La deigen heve ca. 15 minutter.

[2] Riv skallet av sitronen. Smelt smøret. Rør smør, sukker, egg, salt, sitron og fløte i gjærdeigen så den blir lett og luftig og la den gjære nye 15 minutter.

[3] Varm og smør vaffeljernet. Stek vaflene gyllenbrune, dryss på melis og server vaflene helt ferske.

Advertisements