Gädda i Grädde

Ett enkelt fiskmiddag recept som finns i
“God Mat På En Halv Timme” utgiven av Allt Om Mat 1974

Gädda I Grädda

För den här rätten gäller i högsta grad regeln ju enklare desto godare. Men så är kombinationen gädda – grädde -tomatpuré ovanligt självklar.

Det här behöver man för 4 personer
6 – 7 hg färsk gäddfilé
1 1/2 tsk salt
Till såsen:
2 dl vispgrädde
4 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar

Så här gör man

[1] Sätt ugnen på 225° C.

[2] Salta gäddfiléerna och lägg dem på ett smort ugnsfast fat.

[3] Blanda samman ingredienserna till såsen och häll över fisken.

[4] Sätt in i ugnen ca 15 min, Ös såsen över fisken ett par gånger.

[5] Servera den gräddiga gäddan med kokt, pressad persiljeströdd potatis.

Advertisements