Gelefylte Småkaker

En småkake oppskrift funnet i “Cooky Jar Favorites” utgitt
av The Tested Recipe Institute  i 1960
Gelefylte Småkaker

Fra forsiden av boken: Deilige småkaker å servere til – Dessert – selskaper – Snacks – Å pakke i lunsjboksene

Femtitallet og begynnelsen av sekstitallet var et herlig tiår for oss barna. Ikke noe grovt brød eller rå gulrøtter i matpakka, bare småkaker. Våre foreldre hadde nettopp vært gjennom andre verdenskrig, og de ønsket det aller beste for oss. Småkaker var sjelden vare i den første delen av førtiårene, i hvert fall her i Norge på grunn av rasjonering på de fleste varer slik at etterkrigsbabyboomen som jeg var en del av fikk i alle fall søtsaker nok.

Ted
Winking smile

Ingredienser
1,2 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
2 egg, godt pisket
2 ss fløte
1 ss vaniljesukker
8,3 dl siktet mel
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
Syrlig gele

Fremgangsmåte

[1] Rør smøret lett og luftig i en bolle. Tilsett sukker gradvis, fortsetter å rør til blandingen blir lys i fargen. Tilsett egg, fløte og vaniljesukker, og rør godt. Bland og sikt mel bakepulver og salt. Rør inn i egg-blanding og bland godt. Form deigen til en ball, pakk inn i plastfolie og avkjøl i en time.

[2] Set ovnen til moderat varme, 190° C. Smør et par ovnsplater.

[3] Strø arbeidsflaten lett med melis. Del deigen i 2 deler, og kjevl de ut til omtrent 1/3 cm tykkelse. Stans ut skiver av halvparten av deigen med et glass med samme diameter som smultring-stansen din. Dypp glasset i melis mellom hver stansing. Legg kakene på en av de smurte ovnsplatene ca 3,5 cm fra hverandre. Stans ut den gjenværende deigen med smultring-stansen. Bak 6 til 8 minutter, til kakene er lys brune. Avkjøl på kalde ovnsplater. Spre de hele kakeskivene med gele og plaser de smultringformede på toppen.

Blir omtrent to dusin.

Advertisements