Musserende Bringebær Brus

Gjæret Bringebær Brus

Kokebokforfatter Amy Thielen liker å tilsette en skvett av denne syrlige, naturlig musserende juicen til voksens, ikke altfor søte iskrem saus for å gi den et ekstra kick. Du vil sikkert også like å prøve å blande den inn i cocktails og selv i vinaigretter. Du kan prøve med all slags frukt eller bær, men jo mindre og saftigere jo bedre.

Blir ca 7 dl

Ingredienser
280 g frosne bringebær, tinte
0,7 dl sukker
1 ss. frisk sitronsaft

Fremgangsmåte

[1] Rør bringebær med sukker og 5 dl kokende vann sammen i en bolle, til sukkeret er oppløst. La stå til det er avkjølt til romtemperatur, ca. 30 minutter.

[2] Hell bringebær og væske gjennom en fin sil satt over en bolle og rør, uten å presse bærene til all væsken har rent ned i bollen. Kast de brukte bringebær eller spar de til en annen bruk. Rør sitronsaft inn i bringebærsaften og dekk med plastfolie. La stå i romtemperatur til blandingen er musserende, ca 5 dager.

[3] Fjern plastfolien og hell bringebær juicen gjennom en fin sil foret med skinkelerret og hell den i en liten mugge. Dekk med plastfolie og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.

Advertisements