Glutenfritt Brød

gluten-free-loaf_page_thumb[2]

Ingredienser
olje, å smøre
325 g glutenfritt rismel
75 g potetmel
75 g tørket melkepulver
1 ss xantangummi *
7 g pose rasktvirkende tørrgjær
40 g usaltet smør,
smeltet og avkjølt til romtemperatur
2 store romtemperatur egg, slått

* Xanthangummi høres fryktelig tungt, skummelt og kjemisk ut, men faktisk er det et rent karbohydrat laget av sukker fra mais eller soya. Sukkeret tilsettes en spesiell type bakterier slik at det begynner å gjære og får deretter en geleaktig konsistens, som igjen tørkes og males til pulver. Xanthangummi er farge- og smaksløst.

Fremgangsmåte

[1] Smør en 900 g brødform. I en stor bolle, bland mel, melkepulver, xantangummi, gjær og 3 / 4 tsp fint salt. Tilsett smør, egg og 400 ml varmt vann. Visp med en håndholdt elektrisk visp i 3min – den tykke røren vil klatre opp vispene, men bare fortsett!

[2] Øs deigen opp  i den forberedt brødformen. Bruk en oljet slikkepott til å spre til å jevne toppen av blandingen. Dekk formen løst med oljet folie (oljesiden ned) og la den heve på et lunt sted i 1 1/2 time – overflaten av deigen vil ha buet seg litt. Forvarm ovnen til 180° C (160° C med varmevifte).

[3] Fjern folien fra formen og stek brødet i 50-55 minutter til det er gyllent. Fjern fra formen og avkjøl på rist før servering.