Gosht Takhari – Indisk Karrirett med Oksekjøtt

En klassisk Nordindisk karrirettoppskrift funnet i “The love of Cooking” av Sonia Allison utgitt i 1972
Gosht Takhari - Indisk Karrirett med Oksekjøtt

Chicken karahi, også kjent som gosht takhahi (når den er tilberedt med oksekjøtt i stedet for kylling) er en pakistansk og nordisk indisk rett kjent for sin krydret smak. Den pakistanske versjonen har ikke paprika eller løk mens den nordindiske versjonen ofte bruker disse. Retten er tilberedt i en karahi (wok). Den kan ta mellom 30 og 50 minutter å forberede og å lage matretten og den kan spares til senere servering. Den kan serveres med naan, roti eller ris. Denne retten er typisk for hva indisk eller pakistansk mat står for.

8 porsjoner

Ingredienser
4 ss salatolje
2 store løk, hakket
2 hvitløkbåter, knust
1 1/2 kg oksekjøtt, i terninger
Ca. 1/2 l vann
2 store kokte epler, skrelt, med
kjernehuset fjernet og kuttet i skiver
300 g tomater, flådd og hakket
2 flate spiseskjeer tomatpuré
2 mellomstore selleri stilker, hakket
Salt og pepper etter smak
4 til 8 flate teskjeer karripulver (avhengig av smak)
2 flate teskjeer sukker
3 flate spiseskjeer mel
1 teskje pulverisert ingefær
1 teskje kanel
1 1/4 dl kjøttkraft
2 til 3 flate spiseskjeer revet kokos til garnityr

Fremgangsmåte

[1] Varm olje i en stor wok eller gryte.

[2] Tilsett løk og hvitløk og stek veldig forsiktig til de er gulbleke.

[3] Tilsett oksekjøtt og stek på litt høyere varme, snu de hele tiden, til terningene er godt forseglet og brunet.

[4] Hell i vann og tilsett epler, tomater, tomatpuré og selleri.

[5] Smak til med salt og pepper.

[6] Senk varmen og sett på lokket. kok forsiktig i 2 timer eller til kjøttet er mørt.

[7] Bland karripulver, sukker, mel, ingefær, kanel og kraft til en pasta.

[8] Tilsett pastaen til kjøttet i woken og rør godt. `

[9] Kok opp under røring og la retten småkoke 30 minutter til under lokk mens du rører av og til,

[10] Overfør retten til et varmt serveringsfat og dryss med revet kokos.

Advertisements