Grapefrukt I Konjakk

grapefrukt i konjak_page_thumb[3]
Syrlig grapefrukt er like forfriskende etter som før en mektig hovedrett. Skiver av grapefrukt, pochert i sukkerlake og dynket med konjakk, er en deilig dessert som smelter på tungen.

Tilberedning: 12 min.
Koketid: 8 min.
Porsjoner: 6

4 store grapefrukt
120 g farin
1 teskje kanel
4 spiseskjeer konjakk

Syrlig grapefrukt er like forfriskende etter som før en mektig hovedrett. Skiver av grapefrukt, pochert i sukkerlake og dynket med konjakk, er en deilig dessert som smelter på tungen.

Skrell grapefrukten, og plukk vekk alt det hvite. Skjær fruktkjøttet i 2,5 cm tykke skiver og ta kjernen forsiktig ut.

Hell 1 1/2 dl vann i en stor stekepanne, rør sukker og kanel i vannet, kok det opp, og rør til sukkeret er oppløst. Kok kraftig í 2 min.

Demp varmen. Legg grapefruktskivene i sukkerlaken, og pocher dem forsiktig i 6 min., i det de snus én gang på denne tiden.

Legg grapefruktskivene på et serveringsfat. Hell konjakk over dem, og server dem varme eller kalde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s