En lunsj/middag oppskrift funnet på godt.no
Enkelt og greit! Et godt alternativ om en har lyst til å prøve noe nytt.
Ingredienser
1 blomkål
3 ss hvetemel
2 ss smør
5 dl melk
100 g cheddar, revet
50 g parmesan
150 g spekeskinke eller bacon
1 bunt gressløk
salt etter smak
pepper etter smak
2 porsjoner
Fremgangsmåte
[1] Sett ovnen på 220 grader.
[2] Smelt smøret i en gryte, rør inn mel, spe med melk under omrøring. Kok opp og la sausen koke noen minutter.
[3] Ta av kjelen fra platen, tilsett osten (spar parmesanen) og la den smelte.
[4] Kok blomkålen mør. La den renne av. Legg den i en smurt, ildfast form. Hell ostesausen over, topp med revet parmesan, og sett formen i ovnen i ca 20 minutter.
[5] Stek spekeskinken eller bacon til det blir sprøtt i litt smør eller margarin.
[6] Dryss gressløk over blomkålen, og spis med stekt spekeskinke eller sprøstekt bacon.
[7] Serveres med godt brød.