Gratinert Blomkål med Spekeskinke

En lunsj/middag oppskrift funnet på godt.no
Gratinert Blomkål med Spekeskinke

Enkelt og greit! Et godt alternativ om en har lyst til å prøve noe nytt.

Ingredienser
1 blomkål
3 ss hvetemel
2 ss smør
5 dl melk
100 g cheddar, revet
50 g parmesan
150 g spekeskinke eller bacon
1 bunt gressløk
salt etter smak
pepper etter smak

2 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Sett ovnen på 220 grader.

[2] Smelt smøret i en gryte, rør inn mel, spe med melk under omrøring. Kok opp og la sausen koke noen minutter.

[3] Ta av kjelen fra platen, tilsett osten (spar parmesanen) og la den smelte.

[4] Kok blomkålen mør. La den renne av. Legg den i en smurt, ildfast form. Hell ostesausen over, topp med revet parmesan, og sett formen i ovnen i ca 20 minutter.

[5] Stek spekeskinken eller bacon til det blir sprøtt i litt smør eller margarin.

[6] Dryss gressløk over blomkålen, og spis med stekt spekeskinke eller sprøstekt bacon.

[7] Serveres med godt brød.

Advertisements