Gratinert Grapefrukt med Portvinskrem

En dekadent og syrlig dessert funnet i  “Festmat”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1992
Gratinert Grapefrukt med Portvinskrem

 

Vanligvis er jeg ingen stor tilhenger av grapefrukt, men demerara
sukkeret og portvinen vil nok kunne komme til å friste meg
til å prøve den desserten her

Ted
Winking smile

6 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Steketid: 10-12 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses

Ingredienser
4 grapefrukter
100 g (ca. 1 1/2 dl) demerarasukker
2 ss smør
2 1/2 dl fløte, 35%
2 ss portvin

Fremgangsmåte

[1] Del grapefruktene i to på tvers og ta ut fruktkjøttet med grapefrukt kniv eller skje.

[2] Rens 6 halve grapefruktskall helt for hinner, og fjern også alle hinner fra fruktkjøttet.

[3] Bland fruktkjøttet med ca. 1 dl sukker og legg det i skallene. Drypp med smeltet smør og dryss resten av sukkeret over. Stek som angitt.

[4] Visp fløten til krem og rør i portvinen. Kremen kan ev. smakes til med 1-2 ss melis. Server frukten varm med kald portvinskrem til.

[5] Desserten kan forberedes dagen før, oppbevares i kjøleskap og gratineres like før servering.

Advertisements