Gratinert Hummer Med Purre Og Estragon

541_gratinert hummer_thumb[4]_thumb
Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.

Ingredienser:
Dressing:

1 ts Dijonsennep   
0,3 ts Honning   
4 ss Solsikkeolje   
1 ts Hvitvinseddik   
Hummer og saus:
2 dl Kremfløte   
2 Hummer   
4 kvister Estragon   
2  Eggeplommer   
4 dråpe Tabasco   
1 Liten purre   
1 ss Smør   
Salat:
1 pose Baby leaf

4 porsjoner

Fremgangsmåte:
[1]
Del hummerene og rens dem godt. Fjern paven og den sorte strengen i halen. Grovkutt hummerkjøttet og sett det til side.

[2] Finstrimle purren. Smelt smøret og fres purren myk. Tilsett finkuttet estragon og fløte. Kok godt i 2 minutter. Avkjøl lett.

[3] Visp inn egg og smak til med tabasco, salt og nykvernet pepper.

[4] Bland 2/3 av sausen med hummerbitene og fyll tilbake i skallet. Topp med resten av sausen. Gratiner i ovn med åpen dør, om mulig, i 2-3 minutter til overflaten er gyllenbrun.

[5] Rør sammen alt til dressingen og bland lett inn i salaten. Server gratinert hummer med en liten salat til.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s