Hummer og estragon er en himmelsk smakskombinasjon. Gratinert med purre og eggestand blir dette garantert en suksess hos gjestene.
Ingredienser:
Dressing:
1 ts Dijonsennep
0,3 ts Honning
4 ss Solsikkeolje
1 ts Hvitvinseddik
Hummer og saus:
2 dl Kremfløte
2 Hummer
4 kvister Estragon
2 Eggeplommer
4 dråpe Tabasco
1 Liten purre
1 ss Smør
Salat:
1 pose Baby leaf
4 porsjoner
Fremgangsmåte:
[1] Del hummerene og rens dem godt. Fjern paven og den sorte strengen i halen. Grovkutt hummerkjøttet og sett det til side.
[2] Finstrimle purren. Smelt smøret og fres purren myk. Tilsett finkuttet estragon og fløte. Kok godt i 2 minutter. Avkjøl lett.
[3] Visp inn egg og smak til med tabasco, salt og nykvernet pepper.
[4] Bland 2/3 av sausen med hummerbitene og fyll tilbake i skallet. Topp med resten av sausen. Gratiner i ovn med åpen dør, om mulig, i 2-3 minutter til overflaten er gyllenbrun.
[5] Rør sammen alt til dressingen og bland lett inn i salaten. Server gratinert hummer med en liten salat til.