Gratinerte skinkerullader med Soppstuing

gratinerte skinkerulader med soppstuing_page

Dette er en lettvint liten rett som egner seg godt både som klubb mat og til lørdagskvelds kos. Du kan godt legge et lag kokt ris i bunnen av formen hvis du vil gjøre retten fyldigere. Istedenfor vin kan du helle litt lettfløte over ruladen før gratinering.

4 porsjoner

Ingredienser
Beregn 1-2 skiver kokt  skinke pr. porsjon, 50 – 100 g.
Soppstuing:
1 liter frisk renset sopp (200 g)
1/4 boks hermetisk sopp (ca. 225 g)
1 1/2 ss smør eller margarin
salt
pepper
1 1/2 ss hvetemel
2-3 dl soppkraft, buljong eller lettfløte
1 ss madeira eller eller sherry – valgfritt
revet ost

Fremgangsmåte

[1] Skyll den friske soppen raskt. Skjær stor sopp i biter eller skiver. La soppen koke i sin egen fuktighet. Sil kraften fra.

[2] Sil kraften fra hermetisk sopp og skjær den i biter eller skiver.

[3] La soppen surre i smøret eller margarinen på svak varme. Ha i litt salt og pepper. Dryss over melet og spe med væsken. La stuingen koke 5-10 minutter. (Tilsett vinen.) Smak til.

[4] Legg 1-2 ss Soppstuing på hver skinkeskive og rull dem sammen. Legg ruladene i en smurt ildfast form og hell eventuelt over litt vin (sherry). Dryss litt revet ost over og gratiner ruladene midt i stekeovnen ved 22 5 °C i 10-1 5 minutter eller til osten er gyllenbrun.

[5] Server brød og en frisk salat til.

Tips: Gratinerte skinkerulader er retten du kan ty til når tiden er knapp. Setter du formene i mikrobølgeovn, tar det bare et minutt eller to til retten kan serveres.