Gravet Kjøtt av Storfe

En julebuffet klassiker funnet på matprat.no
Gravet Kjøtt av Storfe

Graving av kjøtt er enkelt, og smaker i tillegg kjempegodt! Her har du oppskriften på gravet storfekjøtt. Passer ypperlig som kveldssnacks med en god sennepssaus og litt pickles til.

4 porsjoner

Ingredienser
500 g ytrefilet av storfe
1 1⁄2 ss salt
1 1⁄2 ss sukker
1 ts grovmalt pepper
4 stilker frisk rosmarin , eller andre friske urter
Sennepsdressing:
2 ss ravigottesaus *
2 ss grov sennep
2 ss majones
2 ss seterrømme
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts grovmalt pepper

* Bland en kokte eggeplomme og 1 ts sennep som base for sausen. Rør inn 2 ss eddik, 2 ss olje og salt og pepper etter smak. Finhakk kjørvel og bland inn like før servering. Får du ikke tak i kjørvel, kan både frisk flatbladet persille eller timian erstatte den.

Slik gjør du

[1] Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.

[2] Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.

[3] Dekk formen med plastfolie.

[4] Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i 3-4 døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.

[5] Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke en time før servering.

[6] Server tynne skiver av gravet storfekjøtt med sennepsdressing og pickles.