Gravet Kjøtt Med Sennepsdressing

 

863_cured beef_thumb[3]
Graving av mat er noe vi har drevet med til alle tider både når det gjelder røyking og salt graving. Graving av kjøtt er enkelt, og smaker i tillegg kjempegodt! Her har du oppskriften på gravet storfekjøtt. Passer ypperlig som kveldssnacks med en god sennepssaus og litt pickles til.

Ingredienser:
500 g ytrefilet av storfe
1 ½ ss salt
1 ½ ss sukker
1 ts grovmalt pepper
4 stilker frisk rosmarin, eller andre friske urter

Sennepsdressing:
2 ss ravigottesaus
2 ss grov sennep
2 ss majones
2 ss seterrømme
½ ts salt
¼ ts grovmalt pepper

Slik gjør du:

1_thumb[3]
Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.

2_thumb[3]
Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.

3_thumb[3]
Dekk formen med plastfolie.

4_thumb[3]
Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i 3-4 døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.

5_thumb[3]
Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.

Server tynne skiver av gravet storfekjøtt med sennepsdressing og pickles.

4 porsjoner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s