Gresk Olivenbrød

gresk olivenbrød_page

Blir 2 brød
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Hevetid: Ca. I time
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Nederste rille i ovnen

Ingredienser
50 g gjær
5 dl lunkent vann (37° C)
1 ss salt
1 dl olivenolje
2 egg
ca.17 dl hvetemel eller
en blanding av din rug og hvetemel
Fyll:
ca. 2 dl steinfrie sorte oliven
3 dl fetaost

Fremgangsmåte

I. Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett salt, olje og egg og arbeid inn mesteparten av melet. Elt til deigen er blank og smidig. Dekk bollen med et fuktig klede og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca.
30 minutter.

2. Elt deigen lett sammen og ta den opp på melet bord. Del deigen i fire og kjevle hver del ut til en rund leiv på ca. 20 cm i diameter.

3. Legg to leiver på smurt bakeplate. Fordel ost og oliven på leivene.
Legg de andre leivene oppå og klem godt til rundt kantene.

4. Etterhev brødene under klede i ca. 30 minutter.

5. Pensle brødene med eggehvite. Stek dem på nederste rille ved 200°C i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist med håndkle over.