Gresk Valnøtt- og Brandykake

En saftig kakeoppskrift funnet i “90 Years of KitchenAid –
The Cook Book” utgitt i 2009

Gresk Valnøtt- og Brandykake

Denne sirupsdynkede valnøttkaken serveres best med en kopp espressokaffe. Hvis Metaxa blir for sterk for deg, kan du erstatte den med en hetvin som Vin Santo eller sherry.

8 porsjoner
Forberedelse: 20 minutter
Baking: 40 minutter

Ingredienser
200 g valnøtter
2 egg
125 ml extra virgin olivenolje
100 g sukker
125 ml gresk yoghurt
185 g mel
1 ts bakepulver
en klype salt
1 ts malt nellik
Metaxa sirup:
100 ml fjell- eller lynghonning
1 kanelpinne
3 nellikspiker
1 appelsin
50 ml Metaxa (gresk brandy)

Fremangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 180° C. Smør og strø en 20 cm springform. Mal 175 g valnøtter og spar resten til pynt. Pisk eggene, olivenoljen og sukkeret til blaningen er blek og luftig. Bland inn yoghurten. Sikt mel, bakepulver, salt og nellik i bollen og rør godt. Fold i de malte valnøttene og øs røren over i kakeformen. Dekorer med de resterende valnøttene og bak i 40 minutter til kaken føles fast ved berøring.

[2] I mellomtiden lager du Metaxasirupen. Ha honningen i en gryte sammen med kanel og nellik. Skrell appelsinen med en potetskreller og legg skallet i kjelen. Varm forsiktig opp og rør deretter i Metaxaen. Avkjøl.

[3] Fjern kaken fra ovnen og stikk hull i overflaten. Hell sirupen sakte over kaken og la den synke inn. Hvelv kaken over på en rist når hele sirupen har blitt absorbert. Server med honningsøtet gresk yoghurt.