Greske Kjøttboller

greske kjøttboller_page

4 porsjoner
Tilberedningstid: 15 min.
Steketid: 8-10 min.
Kan fryses.

Ingredienser
1 skive loff uten skorpe
1/2 dl buljong
1 liten løk
500 g malt lammekjøtt
1 egg
1-2 fedd knust hvitløk
1 ts tørket mynte
1/4 ts oregano
1-1 1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
hvetemel
smør og/eller olje til steking

Fremgangsmåte

[1] Smuldre loffen og la den ligge i bløt i buljongen i ca. 5 min. Rør inn lammekjøtt, egg, knust hvitløk, revet løk og krydder til en jevn og smidig farse.

[2] Form farsen til 20 jevne, runde små boller. Rull dem i litt hvetemel og stek dem pent brune i olje og/eller smør. Skru ned varmen litt og etterstek bollene i ca. 3 min. Rist på pannen mens bollene stekes, så beholder de lettere den runde formen.

[3] Serveres med grovt brød eller rundstykker og en salat med tomater, slangeagurk og sorte oliven med olje/eddikdressing.

Advertisements