Greske Semulegrynskaker

greek semolina cakes_page_thumb[2]

Ingredienser
160 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 sjenerøse klyper salt
6 egg
125 g sukker
200 g mykt smør
revet skall av 1 appelsin
100 g semulegryn
6 ss appelsinjuice
50 g mandelflak
Sukkerlake:
350 g sukker
6 ss vann
1 ss konjakk

Fremgangsmåte

[1] Smør en stor ildfast form som måler 30 x 20 x 6 cm. Sett ovnen på 180 C.

[2] Sikt melet med bakepulver og salt. Skill eggene. Visp eggehvitene stive, og tilsett halvparten av sukkeret mens du visper. Rør smør med resten av sukkeret, eggeplommene og revet appelsinskall.

[3] Rør mel, semule, appelsinjuice og mandler inn i blandingen. Fold i eggehvitene og hell blandingen i formen.

[4] Stekes på midterste rille i ovnen i 40-50 minutter, til de er gyllenbrune. Avkjøl i formen.

[5] Lag sukkerlaken: Kok sukker i vannet i 5 minutter og tilsett brandy. Hell sirup over kaken. Skjær kaken i ruter.

Blir ca 18 firkanter