Grillede Flate Brød

Grillede Flate Brød

Blir 4 middels store flate brød

ingredienser
7 dl mel (396 g)
1 teskje salt (3,5 g)
1 teskje tørrgjær (4 g)
3 dl varmt vann
0,6 dl ekstra virgin olivenolje (43 g),
pluss mer for pensling
Saltflak, drysses på etter grillingen
Blader fra 1-2 rosmarinstilker,
drysses på etter grillingen

Fremgangsmåte

[1] I en stor bolle, rør sammen mel og salt. Tilsett gjær og rør godt igjen. Lag en fordypning i midten av bollen, og tilsett vann og olivenolje. Bruk en treskje og bland inntil blandingen danner en rotete masse.

[2] Kna deigen på en melet arbeidsflate til den danner en glatt ball, 6 til 9 minutter. Overfør deigen til en lett oljet bolle. Dekk løst å la heve til deigen er dobbel i størrelse, 30 minutter til en time.

[3] Sett grillristen eller grillpannen over ilden til den er rykende varm. Smør risten eller pannen. Mens grillen/pannen varmes opp, dele deigen i fire (omtrent like store) deler; deigen vil være på den klebrige siden, så olje hendene litt for å gjøre deigen lettere å håndtere.

[4] Hold deigen på i ytterkanten, strekker den forsiktig, slik at tyngdekraften gjør det meste av arbeidet med å forme den til en avlang form. Smør begge sidene av deigen lett. Gjør dette ved å legge de på en fjøl som er smurt med olje – strekke deigen og legg den på fjøla.

[5] Når grillen/panna er varmt nok, snu brødet over raskt for å dekke den andre siden med olje og mens det er fortsatt har det i hånden, legg brødet på grillen/panna.

[6] Grill til brødene er gyldenbrune, 3 til 4 minutter på hver side. Når brødene fortsatt er varme fra grillen, pensle med mer olivenolje, og dryss med saltflak og rosmarinblader.

[7] Brødene er best varme, men vil holde seg i et par dager også – de blir en god leir lunsj med kylling salat, til hummus eller andre dipper, eller spredd med pesto og ricottaost.

Advertisements