Grillet Laks med Pepperrotsaus

En lunsj/middag oppskrift funnet i “Sundt og Godt”
utgitt av Det Beste i 1988
Grillet Laks med Pepperrotsaus

Kan hende triller tårene når du river pepperrot, men smaken er upåklagelig sammen med grillet laks.

4 porsjoner
Tilberedning: 5 min.
Steketid: 5 min.

Ingredienser
300 g yoghurt naturell
3 vårløk, renskåret og hakket
10 reddiker, skylt og hakket
3 strøkne ss nyrevet pepperrot
1/2 strøken ts karve
nykvernet svart pepper
1 ss olivenolje
4 lakseskiver, ca. 115 g hver
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

[1] Bland yoghurten med Vårløk, reddik, pepperrot, karve og pepper etter smak i en bolle. Dekk over sausen og sett den i kjøleskap.

[2] Kle langpannen med folie, pensle risten med olje og slå på grillen. Skyll lakseskivene og tørk dem med husholdningspapir. Legg dem på risten. Bland resten av oljen med sitronsaft, krydre med pepper og drypp halvparten av blandingen over lakseskivene. Stek under grillelementet i ovnene eller på utegrillen ved middels varme 2-3 min., til de er lyst brune. Snu skivene, drypp resten av oljeblandingen over og grill 2-3 min. til, eller til de er gjennomstekt.

[3] Server laksen på varme tallerkener med en skje kald saus ved siden av. Safranfarget ris og dampede squash er utmerket følge til laksen. Hvis det ikke er mulig å få tak i frisk pepperrot, kan du bruke 1 strøken ss dijonsennep i sausen i stedet, men smaken blir da mildere.

Advertisements