Grillkasseler med Sås

En rask middagsoppskrift funnet i “God mat på en halv timme”
utgitt av  Alt om Mat i 1974Grillkasseler med Sås

Kasseler är bekväm och ofta använd sommarmat. Det här lilla receptet är lättgjort, men det är onekligen en fördel om kasselern kan få ligga ett tag i ”marinaden” och ta åt sig smak.

Det här behöver man för 4 personer
6 hg kasseler i skivor (8 skivor)
1 msk margarin
Till marinaden:
1 dl chilisås
1 citron
1/2 lök eller gräslök
3 – 4 kryddmått svartpeppar
2 smulade lagerblad
Till såsen:
1 1/2 dl gräddfil
marinaden som blivit över

Så här gör man

[1] Skala citronen och hacka citronkôttet fint, hacka löken, krossa lagerbladet. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.

[2] Skiva kasselern. Varva skivorna med marinaden i en bunke och ställ den att dra ett tag.

[3] Ta upp kasselerskivorna. Torka dem och stek eller grilla på båda sidor.

[4] Blanda marinaden som blivit över med gräddfilen.

Servera kasselern med sin rosa sås, kokt färskpotatis, grönsallad och gurka.