Grillstekte Lakseskiver

En sommermiddag oppskrift funnet i “Sommermat”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i
1979
Grillstekte Lakseskiver

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Grilltid: Ca. 10 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
4 skiver (2 cm rykke) fersk laks
salt
svart pepper
smør
dill

Fremgangsmåte

[1] Dryss salt på lakseskivene og la dem ligge i ca. 10 min. Skyll av saltet og tørk dem godt med husholdningspapir.

[2] Pensle skivene med smeltet smør og legg dem på risten eller i grillnett, penslet med olje. Stek 4-5 min. på hver side. Legges lakseskivene direkte på rist, må de snus bare en gang, ellers vil de gå i stykker.

[3] Dryss skivene med grovmalt pepper og finklippet dill når fiskekjøttet løsner fra bena. Server skivene rett fra grillen med pariserloff, sitronbåter og kaldt kryddersmør (smør smakt til med finklippet kryddergrønt eller revet pepperrot).

Tilbehøret kan varieres, det smaker f.eks. riktig godt med rykende varme nypoteter og frisk spinat, som bare så vidt er dampet i litt smør og kremfløte og smakt til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Variasjon: Brun lakseskivene ganske nær glørne og legg dem over på et stort stykke folie. Tilsett smeltet smør, pepper og dill. Brett folien sammen og la pakken ligge på grillristen i god avstand fra glørne i 6-8 min.