Grønn Vårsuppe

grønn vårsuppe_page_thumb[2]
De fine, grønne bladene på reddiker smaker nesten like så mye reddik som de friske, røde reddikrøttene. Kast ikke bladene, men bruk dem sammen med andre grønnsaker i supper. I denne suppen har vi brukt blader fra to bunter reddiker. Noen friske reddik-røtter kan finhakkes og has i den varme suppen ved servering.

Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Koketid: Ca. 25 min.

4 porsjoner

2 bunter reddiker (bare bladene skal brukes i suppen)
2 tynne purrer
4 poteter
1 bunt persille
noen stilker frisk kjørvel
2 ss smør
3/4 – 1 l grønnsakbuljong eller kraft
1 dl fløte 20%
salt og hvit pepper

[1] Skyll reddikbladene godt og legg dem i en kjele sammen med purreringer, skrelte, oppdelte poteter, 1/2 bunt persille og litt frisk kjøivel. Tilsett smør og surr grønnsaker og urter i ca. 5 min. over svak varme.

[2] Tilsett kraften og kok suppen under lokk i 15-20 min. Mos grønnsakene i hurtigmikser eller gni dem gjennom en sikt. Ha dem tilbake i kraften, varm opp og rør inn fløten. Smak til med krydder. Finklipp resten av krydderurtene og dryss dem over suppen ved servering. Ristet loff passer til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s