Grønnsakspai fra Tudortiden

En kjøttfri paioppskrift fra Tudortiden
funnet på historyextra.com

Grønnsakspai fra Tudortiden

I hvert utgave av BBC History Magazine gir bilderedaktøren Sam Nott leserene en oppskrift fra fortiden. I denne artikkelen, en grønnsakspai fra Tudortiden.

Sam skriver: Denne oppskriften fra 1596 for en “pie of bald meats [grønnsaker] til fiskedager” var nyttig i den tiden da den katolske kirke forbød folk og spise kjøtt under fasten og på fredag (en annen lignende oppskrift kalles ganske enkelt fredagspai). Middelalderens paiskall var av bruk og kast typen, men på 1580-tallet var det gjort fremskritt i bakefaget. Paier ble populære, med bruk av mange forskjellige deigtyper, former og mønstre fylt med alt fra hummer til jordbær. Denne paiens søte smakfulle kombinasjon av ingredienser er typisk for Tudormatlagingen. Jeg likte den, men var glad jeg hadde redusert sukkerinnholdet.

Tidsforbruk: 1 time 30 minutter

Ingredienser
Paideig:

450 g mel
140 g smør
1 egg
Fyll:
225 g blanding av spinat, salat, kål, bladbete
55 g rosiner, hakket
27 g revet hard ost
55 g ferske brødsmuler
½ ts salt
½ ts kanel
1 ss sukker (Sam brukt 1 ts)
3 rå ​​eggeplommer
1 hardkokt eggeplomme
27 g smeltet smør

Fremgangsmåte

For å lage paideigen, gni smøret inn i melet, arbeid inn egg og vann til du har en deig som er god å arbeide med og kna den lett. Bruk halv deigen til å fôre en paiform; Sam brukte en 26 cm paiform av metall. Fjern de grove stengene fra grønnsakene og kutt de i tynne strimler og bland med de andre ingredienser (Sam la også til svart pepper) og ha de i paiformen. Dekk med et deiglokk, spar litt deig for å lage dekorasjoner på lokket. Bak ved 150° C i 50 minutter (Sams tok en time), børstet toppen med litt smør og dryss på litt fint sukker før servering.

Sams dom: Deigen fungerte bra og paien var velsmakende. Den ble en god sommerlunsj servert med skivede sylteagurker. Jeg skal lage den igjen, men denne gangen minus sukkeret drysset på toppen.