Grønnsakssuppe med Strimlet Svinekjøtt

En oppskrift fra “Svinekjøtt – Spennende og Enkelt”
et oppskrifthefte utgitt av
MatPrat
Grønnsakssuppe med Strimlet Svinekjøtt

2 porsjoner

Ingredienser
150 g strimlet svinekjøtt
1 bunt brokkoli, eller 1 pk. frossen
2 ss olje
2 poteter
1 løk
1 l vann + 1 kjøttbuljongterning
2 dl matfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du

[1] Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk og del i terninger.

[2] Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok l ca. 10 minutter til alt er mørt.

[3] Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.

[4] Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.

[5] Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.

Advertisements