Grønnsaksuppe med Kjøttboller

En tradisjonell suppeoppskrift funnet på matprat.no
Grønnsaksuppe med Kjøttboller

Kjøttfarse, noen grønnsaker og buljongterninger eller kraft er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm suppe på tallerkenen. Rask og enkelt.

Ingredienser:
250 g kjøttfarse
1 1/2 liter kjøttkraft eller
vann + buljongterning (utblandet)
4 gulrot i strimler
1/2 stk sellerirot i strimler
1 purre i ringer

Fremgangsmåte

[1] Kok vann, kraft/buljong og grønnsaker i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

[2] Ha en bolle med lunket vann og en stor teskje til utforming av kjøttbollene.

[3] Form kjøttbollene og ha dem i suppen etter hvert. Ta kjelen fra platen, og la bollene trekke i ca. 5 minutter.

[4] Server suppen med grovt brød til.

Advertisements