Grovbrød med Gulrot

En oppskrift på et saftig grovbrød funnet på frukt.no
Grovbrød med Gulrot

Reven gulrot og havregryn gjør dette gode brødet ekstra saftig. Deilig nybakt til frokost i helgen og i matpakken ellers i uken. Bak flere når du først er i gang og putt i fryseren.

Ingredienser
50 g fersk gjær
5 dl lettmelk
1 ts salt
1 ss honning
2 ss soyaolje
1 dl linfrø
2 stk grovreven gulrot
2 dl havregryn
300 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.

[2] Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Sett til heving i 30 minutter.

[3] Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform. Etterhev brødene i 30 minutter.

[4] Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200° C – 30-35 minutter.

Advertisements