Grove Horn med Ost og Skinke

Grove Horn med Ost og Skinke

Ingredienser
3 ss sesamfrø
250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk gjær
200 g revet mozzarella eller annen ost
200 g smårettskinke ca.
sammenvispet egg til pensling

Fremgangsmåte

[1] Bland mel, sukker og salt i en bolle.

[2] Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm.

[3] Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.

[4] Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

[5] Del deigen i to og kjevle hver del til tykke pannekaker. Del hver pannekake i 8 passe store spisser. Legg på passe mengde skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på ovns.

[6] Legg håndkle og plastpose over hornene og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.

[7] Sett stekeovnen på 220° C. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10–15 minutter.

Advertisements