Grove Lakseburgere

Grove Lakseburgere

Hvis du er på fisketur kan du selvfølgelig lage disse burgerne av selvfanget ørret, røye eller annen fisk. Smake godt vil de uansett.

Ingredienser
500 g laksefilet uten skinn og bein
1 ts salt
½ ts sitronpepper
½ ts chilipulver
olje til steking
Tilbehør:
pitabrød
salat
tzatziki

Fremgangsmåte

[1] Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.

[2] Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.

[3] Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.

(Disse tre første punktene kan du selvfølgelig gjøre hjemme før du drar, men det er koseligst å gjøre det ved bålet.)

[4] Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.

[5] Stek burgerne i olje på en stekepanne, båltakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.

[6] Vask, rens og del opp salaten.

[7] Server lakseburgerne i varme pitabrød sammen med salat og tzatziki.

Utstyr: Skjærebrett, kokkekniv eller en god turkniv, bolle, spiseskje, røreskje, stekespade, stekepanne, steketakke eller bålwok. Eller hvorfor ikke en flat tynn steinhelle.

Varmekilde: Bål eller campinggrill

Advertisements