Grove Laksekarbonader på Potetlapper

En lekker lakseoppskrift funnet på rema.no
Grove Laksekarbonader på Potetlapper

Klart på ca. 60 minutter

Ingredienser
Laksekarbonader:

500 g laksefilet
½ potte dill
1 ss pepperrot
½ ts salt
¼ ts pepper
Potetlapper:
300 g poteter
1 egg
salt og pepper
Salat:
1 pk hjertesalat
1 pk vårløk
½ potte dill
4 ss syltede rødbeter
3 ss olivenolje
sitron
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrell og kok potetene. Sil av vannet og avkjøl litt.

Laksekarbonader: Hakk laksen og bland med finhakket dill, salt, pepper og pepperrot. Rør til farsen blir fast. Form farsen til 8 små burgere og legg dem på et bakepapir.

Potetlapper: Mos potetene med mosejern eller visp. Bland egget godt inn og smak til med salt og pepper. Lag små potetlapper og stek dem gylne på begge sider i litt olivenolje.

Salat: Riv hjertesalat, finsnitt vårløk og hakk resten av dillen. Skjær rødbeter i strimler og bland alt i en bolle sammen med olivenolje. Smak til med presset sitron, salt og pepper.

Stek laksekarbonadene raskt på begge sider i en varm panne med litt olje og server de på potetlapper med salaten til.

Kokkens tips: En klatt creme fraiche eller en yoghurtdressing smaker deilig til!