Grove Pølsehorn

En snadderoppskrift like brukbar for pikniker som for
barneselskaper funnet på
brodogkorn.no
Grove Pølsehorn

Pølsehorn er kjempegodt og veldig enkelt! Passer ekstra godt å ha med på tur og varme over bålet eller på grillen, eller som fingermat i barneselskap.

Ingredienser
100 g hvetemel
75 g sammalt hvete, fin
75 g sammalt hvete, grov
½ ts sukker
½ ts salt
30 g smør
1 ½ dl melk
½ pk gjær
20 grillpølser
Egg til pensling

Slik gjør du

[1] Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 30°. Bland sammen alt det tørre og smuldre gjæren i bollen. Tilsett melke- og smørblandingen og elt i en bakemaskin. Først på lav fart, deretter litt raskere. Elt til deigen samler seg og blir blank og fin på overflaten.

[2] Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

[3] Kjevle ut deigen til en runding og bruk et pizzahjul til å dele den først over midten begge veier, deretter deler du hver av trekantene i midten en gang til.

[4] Del pølsene i to og surr deigen rundt pølsebitene som et horn.

[5] Dekk med plast og la dem etterheve i ca. 15 minutter.

[6] Pensle med sammenvispet egg.

[7] Stek pølsehornene midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter.

[8] Pakk med pølsehornene i sekken når du skal på tur, og varm dem over et bål eller på en grill.