Grove Vafler med Havregryn

En litt overrakende vaffeloppskrift funnet på nrk.no
Grove Vafler med Havregryn

Du trenger ikke ta med deg vaffeljern på tur. Du kan steke vaflene på bålet i stekepannen.

Ingredienser
0,5 liter kefir
0,5 liter H-melk
2 dl havregryn
2 dl sammalt hvete grov
2 dl hvetemel
3 egg
60 g smeltet smør
60 g sukker
3 ss rømme

Slik gjør du

Før turen: Bland alt sammen og la det svelle i ca. 1 time. Er røren for tykk sper du bare med litt ekstra melk. Oppbevares i en tom melkekartong eller en tom brusflaske.

Ved bålet: Stekes i panne på bål eller primus. Det finnes også vaffeljern som kan brukes på bål, så hvis du har krefter til å bære det med er jo det fint.

Tips: Til disse kan du servere brunost, rømme eller tyttebær.

Advertisements