Grovt Rugbrød Med Sirup

160_grovbroed med sirup_thumb[3]
1 flaske vørterøl
1 ½ dl melk
50 g gjær
1 dl smeltet smør
1 dl mørk sirup
1 ts salt
2 ss malt pomeransskall
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
5 dl sammalt rug, grov
1,2–1,4 l hvetemel

[1] Varm melk og vørterøl. Smuldre gjær i en bake­bolle og hell i smeltet smør, væsken og sirup. Rør ut gjæren. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

[2] Tilsett salt, krydder og elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast i ca. 40 minutter.

[3] Ta deigen opp på bakebordet og del den i to. Form til runde brød, som legges på bakeplate. Etterhev brødene i 30–40 minutter. Skjær et snitt på toppen av brødet og dryss på litt mel.

[4] Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 30–40 minutter. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd ved å banke under brødene.

[5] Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s